Mesto sa púšťa do výstavby viacúčelovej vodnej nádrže

02.10.2013 Medzilaborce

Medzilaborce 1. októbra (TASR) - V katastri obce Krásny Brod, iba niekoľko kilometrov od mesta Medzilaborce, by sa mala začať ešte v tomto roku výstavba novej viacúčelovej vodnej nádrže. Projekt plánuje realizovať na svojich pozemkoch a z vlastného rozpočtu medzilaborecká samospráva.
"Pripravovaná stavba má spĺňať krajinotvorný, rekreačno-športový a estetický účel, bude zároveň slúžiť aj pre rybolov. Hlavným dôvodom plánovanej výstavby je, že sa v blízkom okolí nenachádza žiadna takáto vodná plocha," informoval TASR Anton Sabo z Mestského úradu v Medzilaborciach.
Zámer výstavby spomínanej nádrže odobrili v uplynulých dňoch medzilaboreckí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva. Projekt, ktorý chce odštartovať radnica ešte v tomto roku, má byť ukončený v roku 2016.
"Vodná plocha sa bude nachádzať na pozemku mesta v katastrálnom území obce Krásny Brod, v južnej časti medzi železničnou traťou a riekou Laborec. Pôjde o približne štvorhektárovú zátopovú plochu s objemom 120.000 metrov kubických a priemernou hĺbkou vody 2,5 metra," konkretizoval Sabo. Nádrž bude podľa jeho slov napájaná z Ňagovského potoka.
 

Vyberte región